Moments de glòria

Avui parlarem d’aquelles persones anònimes, que es veuen abocades a informar a la resta de teleespectadors d’algun fet imprevist i del qual són testimonis indirectes.

Reporters de carrer. La graella televisiva és plena de programes on pregunten als vianants sobre l’augment del preu del pa o quants diners s’han gastat per les Rebaixes. Hi ha a qui les càmeres l’agafen del tot desprevingut, però n’hi ha que vivim tota una vida esperant aquest precís instant per saltar a la fama. És per això que cal anar sempre ben pentinats al sortir de casa.

Fets delictius. Aquí puntua fer gala d’una bona imaginació. No s’hi val dir que tot ha succeït molt ràpid i que l’atracament us ha agafat a l’altra punta del supermercat. Si voleu el vostre minut d’or, cal engalanar la notícia amb alguna anècdota minuciosa, ja sigui aquesta verídica o inventada. Tipus que els lladres fugitius parlaven amb accent de l’est o anaven armats amb llonganisses.

Bona gent. Els habitants d’un edifici on s’acaba d’arrestar una cèl·lula terrorista, sempre surten amb la història de que res els  feia suposar res dolent dels veïns detinguts. La intervenció frega el surrealisme, quan comenten que els integrants del comando sempre saludaven al creuar-se per l’escala i ajudaven a pujar el carro de la compra. Com si això, ja per sí, no fos sospitós.

Al camp del Barça. En qualsevol estadi de futbol, sempre hi ha persones que saben més que l’entrenador. I com es passen tot el partit cridant i fent l’imbècil, els d’esports del 33 ho tenen molt fàcil per localitzar-los. I és aleshores, quan davant de Catalunya sencera, es posen a bramar contra l’àrbitre o algun jugador rival i  fan encara més l’australopitec. L’endemà no gosen ni sortir al carrer.

Enviats especials. Temps enrere, les televisions s’afanyaven a enviar a zones afectades per desastres naturals, a un equip de corresponsals per cobrir el succés. Avui en dia, la competència entre mitjans és tan ferotge i deslleial, que donen cobertura telefònica al primer compatriota que troben. Ja sigui aquest un professional del medi o una senyora de Palamós que passava per allà.

Salutacions cordials. Per molt desagradable que sigui l’incident del qual estem informant, un ha d’aprofitar l’avinentesa per recordar-se de la família i tenir presents als amics. I ja posats, en cas de trobar-se de viatge, no està de més assegurar-se si us han regat les plantes o us estan cuidant el gat.

Enhorabona Àngels, t'has cobert de glòria.
Enhorabona Àngels, has aprofitat correctament el teu moment de glòria.