Moments de glòria

Avui parlarem d’aquelles persones anònimes, que es veuen abocades a informar a la resta de teleespectadors d’algun fet imprevist i del qual han estat testimonis indirectes.

Reporters de carrer. La graella televisiva és plena de programes on pregunten als vianants sobre l’augment del preu del pa o sobre quants diners s’han gastat aquest any per les Rebaixes. N’hi ha que les càmeres els agafen del tot desprevinguts, però n’hi ha que vivim tota una vida esperant aquest instant de fer-nos coneguts. És per això que cal anar sempre ben pentinats.

Fets delictius. Aquí puntua fer gala d’una bona imaginació. No s’hi val dir que tot ha succeït molt ràpid i que l’atracament us ha agafat a l’altra punta del supermercat. Si voleu el vostre minut d’or, cal engalanar la notícia amb alguna anècdota encara que sigui inventada. Tipus que els lladres fugitius parlaven amb accent de l’est o anaven armats amb llonganisses.

Veïns sospitosos. Fa molta gràcia veure als habitants d’un edifici on s’acaba d’arrestar un comando terrorista, dir allò tan bonic de que se’ls veia bona gent i que sempre saludaven al creuar-se per l’escala. La detenció frega el drama dins del sinus de la comunitat, doncs n’hi ha que fins i tot ajudaven  a pujar el carro de la compra.

Al camp del Barça. En qualsevol estadi, sempre hi ha persones que en saben més que l’entrenador. I com es passen tot el partit cridant i fent l’imbècil, els d’esports del 33 ho tenen molt fàcil per localitzar-los. I és aleshores, quan davant de Catalunya sencera, es posen a bramar contra l’àrbitre o algun jugador rival i encara fan més l’australopitec. L’endemà no gosen ni sortir de casa.

Enviats especials. Temps enrere, les televisions s’afanyaven a enviar a zones afectades per desastres naturals, a un equip de corresponsals per cobrir el succés. Avui en dia, la competència entre mitjans és tan ferotge i deslleial, que donen cobertura telefònica al primer compatriota que troben, ja sigui aquest un professional del medi o una senyora de Palamós que passava per allà.

Salutacions cordials. Per molt desagradable que sigui el succés del qual esteu informant, un ha d’aprofitar l’avinentesa per recordar-se de la família i als amics. I ja posats, en cas de trobar-se lluny, no està de més assegurar-se de si us han regant les plantes o us estan cuidant el gat.

Enhorabona Àngels, t'has cobert de glòria.
Enhorabona Àngels, la fama t’espera.