Mudances

Això d’embarcar-se en una mudança, està molt bé perquè:

Un aprèn a ser organitzat. Per encabir dins del cotxe el sofà, la taula del menjador i el llit de matrimoni, s’ha de tenir molt clar el concepte de l’espai. I és aquí on seran fonamentals els teus coneixements sobre el tetris. Totes les hores perdudes davant de la pantalla, veuran ara recompensades la seva utilitat.

Un aprèn a a malfiar-se de tothom. Una mudança sempre genera enrenou al voltant del veïnat on es produeix. Ves en compte al deixar les teves pertinences al carrer, no sigui cas que el primer veí espavilat que vegi que et trasllades, aprofiti la mínima distracció per afanar-te el televisor.

Un acumula coses inútils. Un canvi de residència comporta carregar amunt i avall un seguit d’andròmines del tot innecessàries . Es recomana fer una tria. -Ja em perdonaràs Joan Miquel, però no sé perquè vols aquest piano de cola si no saps ni tocar la flauta. -Tots serveix per alguna cosa, dona. Va, no et queixis tant i ajuda’m a pujar-lo fins la setena planta. Que això pesa un colló!

Un llença coses que no tenen preu. I perquè aquesta tria sigui el més acurada possible, el millor és fer-la tu mateix o te’n penediràs. -No sabràs per casualitat, princesa, on són les joies que em va deixar d’herència la meva iaia?  No voldria perdre-les que valen una fortuna. -Crec haver-les guardat en una capseta, que no he vist des de… errr… l’anterior trasllat?  

Un troba coses que no sap que té. Obrint caixes i remenant calaixos, recuperem relíquies del passat que creiem del tot desaparegudes. -Lluís, a què no saps què acabo de trobar? -Ni idea; però segur que no supera el cadàver putrefacte que hi havia a dalt a les golfes. Ara ja sabem on s’havia ficat el tio Asensi durant tots aquests mesos.

Un busca coses que ja no té. Un cop engegada la muda, tot és un anar i venir de mobles i paquets. I enmig de l’embolic de trastos que això genera,  no és difícil despistar-se i oblidar-se pel camí algun objecte valuós que tard o d’hora segur que estranyarem.

mudances
Una escena característica en qualsevol mudança.