Economia domèstica

Avui parlarem sobre com administrar els diners de la millor manera possible.

Com sempre s’ha fet. Quan l’ombra de la recessió plana damunt dels nostres caps, ingressar els estalvis en un compte corrent no sembla a priori l’opció més encertada. No debades, si sou fidels a la tradició, el consell d’un servidor és retirar-los abans no esclati un corralito o que algú altre els reclami a punta de navalla.

Dins del matalàs. Disposaràs del fruit de tota una vida salvaguardat a consciència en una capsa de galetes. Podràs fer-ne recompte cada nit abans de ficar-te al llit i viuràs tranquil. Però atenció! Aquest mètode infal·lible comporta que en quatre dies acabes amb l’esquena destrossada, això sí.

Darrera d’una rajola. Efectiu sistema de seguretat amb un únic factor de risc a tenir en compte: Recorda amb precisió el punt exacte on has enterrat l’arca del tresor, o prepara’t per aixecar el paviment sencer al primer  rescat monetari que precisis per anar a comprar cigrons.

Paga multes i tributs. Fes-te soci d’Hisenda, la DGT o l’Ajuntament de Barcelona i col·labora desinteressadament amb una causa noble i solidària. L’agència de recaptació és una Organització No Governamental que viu de les donacions altruistes dels contribuents.

Invertir en accions. A poder ser, en accions directes premeditades. Carrega de dinamita la teva furgoneta i aparca-la davant la seu central del banc que t’extorsiona. En breu, disposaràs d’una pluja de bitllets sense comissions a fons perdut ni interessos desorbitats.

Gasta’ls. Malbarata els quartos comprant capricis i foteses, convida a sopar als teus amics i ves-te’n de vacances a Honolulu. Tornaràs més pelat que una rata, però la mar de feliç i satisfet. I amb la satisfacció moral de no tenir-ne ni cinc per fer front a les conseqüències d’una crisi que tu no has pas generat.

Dos hipotecats amb l’aigua fins al coll.