Atur

Enumero avui sis exemples, amb la intenció de fer més suportable, la difícil situació d’estar-se sense feina.

Temps lliure. El somni de qualsevol treballador en actiu: Vint-i-quatre hores senceres per dedicar-se a fer coses que realment interessen. Com per exemple, actualitzar el bloc cada cinc minuts, aixecar-se a les tantes o viure contemplant les musaranyes.

Al corrent de tot. Com dia sí i dia també et veus obligat a repassar les ofertes de feina que surten als diaris, de retruc pots donar també un cop d’ull a la resta de notícies i assabentar-te del que passa a l’altra punta del Món. Això, o ves directament a la secció relax; ja que al cap i a la fi, si ets un home, és on finalment aniràs a parar.

Viure sense obligacions. Per fi ho has aconseguit; ets l’amo i senyor de la teva vida i  els horaris els marques únicament tu. Bé, tu i el propietari del bar on d’ara endavant començaràs a deixar-te caure per suportar llargues jornades de tanta inactivitat.

Ets peça clau de l’engranatge. -Hola bon dia, venia a portar aquest document per poder rebre el subsidi de l’atur. -Deixi’m veure si us plau…uiiii…això ja no serveix… em sap greu però ho hauria d’haver entregat vostè abans de les onze i trenta quatre minuts. Miri, li dono hora pel catorze de juny del proper any de traspàs. Li va bé?

Coneixes gent i fas noves amistats. Entre trucades, currículums que envies i entrevistes personals, la teva vida social augmenta de manera escandalosa. Aviat satures l’agenda del mòbil i et falten hores per atendre tanta demanda.

Els sopars d’empresa són una passada. En dates nadalenques i de celebracions, les garanties d’acabar follant en una festa de més de quatre milions de persones, totes amb ganes de gresca i  un estat etílic considerable, estan assegurades.

atur
Un grup d’aturats a la sortida de l’after.