Economia domèstica

Avui parlarem sobre com administrar els diners de la millor manera possible.

Com sempre s’ha fet. Quan l’ombra de la retenció plana damunt dels nostres caps i els estalvis no són segurs enlloc, ingressar els milions en un compte corrent no sembla a priori l’opció més encertada. No debades, si voleu seguir la tradició,  el meu consell és dur una escopeta per quan us trobeu enmig d’un corralito.

Guardar-los en una capsa de galetes. Disposaràs del fruit de tota una vida salvaguardat a consciència sota del matalàs i podràs fer-ne recompte cada cop que te’n vagis a dormir. El desavantatge d’aquest mètode infal·lible, comporta que en quatre dies tindràs l’esquena destrossada, això sí.

Amagar-los darrera d’una rajola. Efectiu sistema de seguretat amb només un factor de risc a tenir en compte: Recorda amb precisió el punt exacte on has enterrat l’arca del tresor, o prepara’t a aixecar el terra sencer al primer  rescat monetari per anar a comprar cigrons.

Fes una donació. Trenca la guardiola i col·labora desinteressadament amb la Direcció General de Trànsit o amb l’Ajuntament. Demostra que ets una persona solidària i paga les multes i els impostos amb aquella pila de monedes de cèntim, que una a una, minuciosament has anat acumulant.

Invertir en accions. A poder ser, en accions directes premeditades. Carrega de dinamita la teva furgoneta i aparca-la davant la seu central del teu banc preferit. En breu, disposaràs d’una pluja de bitllets sense comissions a fons perdut ni interessos desorbitats.

Gastar-los. Malbarata els quartos comprant capricis i foteses, convida a sopar als teus amics i ves-te’n de vacances a Honolulu. Tornaràs més pelat que una rata, però la mar de feliç i amb la satisfacció moral de no tenir-ne ni cinc per fer front a les conseqüències d’una crisi que tu no has pas generat.

Dos hipotecats amb l'aigua fins al coll.
Dos hipotecats amb l’aigua fins al coll.